Home » Επιδόρπια | Dessert

Μπριός γεμιστά

28 December 2016 Σχόλια (0)

brioche1Μπριός γεμιστά

500 γρ αλεύρι για τσουρέκι Μύλοι Κρήτης

30 γρ μαγιά ξερή

125 γρ ζάχαρη

125 γρ Βούτυρο

1 αυγό

1 κρόκο αυγού

1 πρέζα αλάτι

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού Βιοχύμ

200 γρ Γάλα πλήρες Βέρο κρητικό

Για την γέμιση μαρμελάδα βερίκοκο

Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Αφήνουμε το βούτυρο για κάμποσο διάστημα εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο αυγού, το αλάτι, το αιθέριο έλαιο και την μαγιά και ανακατεύουμε καλά με το φτερό προσθέτοντας αργά και το γάλα.

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για ½ ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Κατόπιν πλάθουμε  ρολά με το ζυμάρι διαμέτρου περίπου 5 πόντοι και κόβουμε κομμάτια με μήκος άλλους 5 πόντους

Τα κομμάτια τα πλάθουμε στρογγυλά και τέλος τα πλατικόνουμε.

Στην μέση κάθε κομματιού βάζουμε την μαρμελάδα βερίκοκο

Τα κλείνουμε και τα  τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.

Ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.

Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την άχνη.

Γιάννης  Καλούτσης

Chef

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1