Home » Επιδόρπια | Dessert, συνταγές | recipes

Μηλόπιτα με σταφίδες και ρόδι

21 August 2016 Σχόλια (0)


Μηλόπιτα «Κέικ» με σταφίδες και ρόδι

Υλικά

• 200 γρ. βούτυρο γάλακτος

• 50 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ

• 2  μεγάλα κόκκινα μήλα, αποφλοιωμένα και  κομμένα σε φέτες

• 110 ml. νερό (για το βράσιμο των μήλων)

• 50 γρ. ζάχαρη (για το βράσιμο των μήλων)

• 280 γρ. αλεύρι μίγμα κέικ ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, κοσκινισμένο

• 5 γρ. μπέικιν πάουντερ

• 5 γρ. σόδα μαγειρική

• 1 πρέζα αλάτι

• Λίγο ξύσμα λεμονιού

• 100 γρ. ζάχαρη

• 1 αυγό

• 1 κρόκος αυγού

• 100 γρ. σταφίδες

• 100 γρ. σπόρους ροδιού

• Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)

• Λίγο βούτυρο (για επάλειψη του ταψιού)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μήλα σε μικρή κατσαρόλα με το νερό (110 ml.) και τη ζάχαρη (50 γρ.), προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και σιγοβράζουμε μέχρι να πολτοποιηθούν, σαν μαρμελάδα. Αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν μετράμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού (220 γραμμάρια). Στη συνέχεια, ενώνουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν. Χτυπάμε σε άλλη λεκάνη το βούτυρο να αφρατέψει μαζί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το αυγό, τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε με τη σειρά, το μίγμα του αλεύρου, τη μαρμελάδα μήλου, και τέλος τα ρόδια με τις σταφίδες. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα του κέικ, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ο C  για 45-50’. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Chef

Μακρής  Γιώργος

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1