Home » Επιδόρπια | Dessert, συνταγές | recipes

Γιαουρτόπιτα

19 July 2016 Σχόλια (0)

tyropita-small

Γλυκιά Πασχαλινή
ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ
YΛΙΚΑ α’ μείγματος:
190γρ. πρόβειο βούτυρο (στακοβούτυρο) ή 2 φλ. τσαγιού
190γρ. αγελαδινό βούτυρο ή 2 φλ. τσαγιού
11γρ. αλάτι ή 1 κουταλιά του γλυκού
18γρ. ζάχαρη ή 2 & ½ κουταλ. του γλυκού ξύσμα από 1 λεμόνι
30γρ. μάραθο ή 1 ματσάκι (μόνο της κορυφές, χοντροκομμένο)
40γρ. φύλλα δυόσμου (βάρσαμο) ή 1 ματσάκι χοντροκομμένα
30 – 40γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μετρίου πάχους ροδέλες
YΛΙΚΑ β’ μείγματος:
450γρ. αυγά (8 τεμάχια)
200γρ. Kατσικίσιο Γιαούρτι ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
YΛΙΚΑ γ’ μείγματος:
500γρ. Αλεύρι Εμπλουτισμένο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ (5 φλιτζάνια του τσαγιού)
20γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
YΛΙΚΑ δ’ μείγματος:
Φέτα χοντροτριμμένη στο χέρι 460γρ. ή 2 φλιτζάνια του τσαγιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Χτυπάμε στο μίξερ ή με υπομονή στο χέρι τα υλικά του πρώτου
μείγματος, προσθέτοντας στο τέλος το φρέσκο κρεμμυδάκι ώστε
να μην διαλυθεί.
• Συνεχίζουμε προσθέτοντας το β’ μείγμα ανακατεύοντας αρκετά.
• Τα υπόλοιπα 2 μείγματα (το γ’ και το δ’) τα προσθέτουμε διαδοχικά
εκτός μίξερ ανακατεύοντας απαλά με εύκαμπτη σπάτουλα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC
για 45 λεπτά έχοντας βουτυρώσει και αλευρώσει
το ταψί ή τη φόρμα μας πριν προσθέσουμε μέσα
το τελικό συνολικό μείγμα μας.
• Με το πέρας του ψησίματος και αφού
κρυώσει η «γλυκιά τυρόπιτα» μας
την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα
τα οποία και πασπαλίζουμε με
κρυσταλλική ζάχαρη.
chef
Αποστολακης Ιωσηφ

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1