Home » Κρέας | Meat, συνταγές | recipes

Κόκορας γεμιστός με κυδώνια

22 December 2013 Σχόλια (0)

p1010431Κόκορας γεμιστός με κυδώνια

Υλικά για 4 άτομα

2.500γρ   κόκορας

1πρασσο

1κρεμυδι

1ντοματα

1-2 σκελίδες σκόρδο

2-3 κλαδάκια θυμάρι

4-5 φύλλα φασκόμηλο

2-3 κ.σ στακοβουτυρο

1κ. σ  θυμάρι

50γρ ρύζι σπυρωτό

1κυδονι

1μηλο

1κ.σ σταφίδες

2ποτηρια κρασί λευκό

4κ.σ ελαιόλαδο

1κ.γ θυμάρι ,1κ.γ ρίγανη

Αλάτι ,πιπέρι

Τρόπος   παρασκευής

Κάτω από το δέρμα του κόκορα , αλείφουμε το στακοβουτυρο και βάζουμε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο .Βάζουμε    με ένα πινέλο  το ελαιόλαδο   και το κρασί  στον  κόκορα προσθέτουμε το αλάτι ,πιπέρι ,θυμάρι , ρίγανη και εσωτερικά του κόκορα .

Ψιλοκόβουμε   μισό   κρεμμύδι  και  τσιγαρίζουμε λίγο το ρύζι σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί  .Κόβουμε το  κυδώνι και το μήλο σε κύβους προσθέτουμε της σταφίδες αλάτι πιπέρι και το βάζουμε στο εσωτερικό του κόκορα .

Σε ένα ταψί βάζουμε τα κλαδάκια από το θυμάρι ,το καρότο ,πράσο ,κρεμμύδι ,σκόρδο ντομάτα , τοποθετούμε από επάνω το κόκορα προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί  ,και περιχύνουμε με το μέλι το κόκορα .Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο ,,ψήνουμε στους 200βαθμους για  δυόμιση –τρεις ώρες περίπου .

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1