Home » Ψάρι | Fish

Ρολό φιλέτο μπακαλιάρο γεμιστό με σταμναγκάθι

31 March 2013 Σχόλια (0)

p1010178 Ρολό   Φιλέτο μπακαλιάρο γεμιστό με σταμναγκαθι

Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα μπακαλιάρο
300γρ σταμναγκαθι
100γρ πράσο
100γρ κουνουπίδι
100γρ καρότο
50γρ σελερι
1σκελιδα σκόρδο
1 ραπάνι
1μετριο ξερό κρεμμύδι
4τεμ ντοματινια
Το χυμό από 2λεμονια
Αλάτι πιπέρι
1κ.γ. θυμάρι
100 ml ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά , και βράζουμε το σταμναγκαθι  .
Φιλεταρουμε το μπακαλιάρο ,βράζουμε τα κόκαλα ,με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο το ψαρί .Το απλώνουμε στο πάγκο εργασίας και βάζουμε λίγο σταμναγκαθι ,το τυλίγουμε σε ρολακι και το βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι .
Προσθέτουμε το ζωμό από τα κόκαλα που βράσαμε ,το χυμό από τα λεμόνια το μισό από το ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι και από επάνω προσθέτουμε το ντοματακι .
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε σκεπασμένο για 35-45 λεπτά περίπου .
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε σε μεγαλύτερα καρέ τα υπόλοιπα λαχανικά .Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα λαχανικά μας προσθέτοντας στο τέλος λίγο αλάτι ,πιπέρι και το θυμάρι .

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1