Home » Κρέας | Meat

Χοιρινό μπούτι με φασκόμηλο και μέλι

2 February 2013 Σχόλια (0)

xoirino-faskkmeliΧοιρινό μπούτι με φασκόμηλο και μέλι

Υλικά για 4 άτομα

1200-1300-γρ χοιρινό μπούτι 

1κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

1κρεμυδι

1σκελιδα σκόρδο

1φυλλο δάφνη

1μικρο ποτήρι κρασί κόκκινο

8-10 φύλλα φασκόμηλο

2-3κ.σ .έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι

200γρ πλιγούρι

Παρασκευή

Ζητάμε από το κρεοπώλη να δέση το κρέας σε 1η 2 μικρά ρολακια η διαφορετικά το κόβουμε σε μικρά κομμάτια .Τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο ,προσθέτουμε το κρέας να τσιγαριστεί ,σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών η νερό ,το μέλι το αλάτι πιπέρι τη δάφνη και το φασκόμηλο .

Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το κρέας και κρατάμε λίγη σάλτσα για να περιχύσουμε το κρέας .Στην υπόλοιπη σάλτσα βράζουμε το πλιγούρι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό

Γιάννης Αποστολάκης

Chef M.A.Ι.Χ

Μέλος του Δ.Σ του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1