Home » Κρέας | Meat, συνταγές | recipes

Απάκι με φρέσκιες χυλοπίτες

21 January 2013 Σχόλια (0)

hilopetes-apakiΑπάκι με φρέσκιες χυλοπίτες

Υλικά

για της χυλοπίτες

3 αυγά

500γρ αλεύρι σκληρό

50γρ γάλα

Αλάτι

250γρ απάκι

Χυμό από 2 πορτοκάλια ,

Λίγο ξύσμα πορτοκάλι

1ποτηρι κρασί λευκό

1κ.γ. θυμάρι

Ανθότυρο ξερό

Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Σε μια λεκάνη βάζουμε τα αυγά ,το αλεύρι ,το γάλα ,και το αλάτι ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σχετικά μαλακή .Με το μπλάστρι απλώνουμε το φύλλο σε πάχος περίπου 3-4 χιλιοστά ,διπλώνουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες .

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το απακι το τσιγαρίζουμε ελαφριά με το ελαιόλαδο Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι ,το ξύσμα ,το θυμάρι, λίγο αλάτι ,και το πιπέρι

Βράζουμε της χυλοπίτες της σουρώνουμε ,προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στης χυλοπίτες για να μην κολλήσουν

Περιχύνουμε με τη σάλτσα της χυλοπίτες ,προσθέτοντας ανθότυρο ξερό

Γιάννης Αποστολάκης

Chef M.A.I.X

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1