Home » συνταγές | recipes, Ψάρι | Fish

Φιλέτο τόνου ψητός με δεντρολίβανο

28 May 2011 Σχόλια (0)

fileto-tono-psito-me-dentroΦιλέτο τόνου ψητός με δεντρολίβανο

Υλικά για 2 άτομα

600-700γρ, Τόνο

2τεμ Κρεμμύδια ξερά

2 Σκελίδες σκόρδο

4τεμ. Ντομάτες ώριμες

4 κ.σ Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 κλαδάκια Δεντρολίβανο

Αλάτι- Πιπέρι

Ρίγανη

Αντικολιτικό χαρτί

Τρόπος Παρασκευής

Φιλετάρουμε το τόνο . Με ένα κοφτερό μαχαίρι , το χωρίζουμε κατά μήκος.

Σε μια λεκάνη ,βάζουμε το ψαρί προσθέτοντας το ελαιόλαδο ,το αλάτι ,πιπέρι και το δεντρολίβανο .Απλώνουμε στο πάγκο εργασίας , δυο τεμάχια αντικολιτικό χαρτί ,

Στο κάθε ένα από αυτά ,βάζουμε τέσσερις φέτες ντομάτα το ένα κρεμμύδι και σκόρδο κομμένα σε φέτες προσθέτουμε το ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και το ένα φιλέτο τόνου .

Από επάνω βάζουμε το άλλο κλαδάκι δεντρολίβανο και τέσσερις φέτες ντοματα,και τη ρίγανη το κλείνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στη τοστιέρα η σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1