Home » συνταγές | recipes, Χορταρικά | Greens

Ριζοτο με σέσκουλα

19 February 2011 Σχόλια (0)

seskoyla-me-maratho31Ριζότο με σέσκουλα

Υλικά για 2 άτομα

Σέσκουλα 1ματσο

Μάραθο 1ματσακι

Ρύζι γλασέ η αρμποριο 200γρ,

Ζωμός λαχανικών 600-650γρ,.

Κρεμμύδι 1ξερο

Κρεμμύδι 1φρεσκο

Σκόρδο 1σκελιδα

Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 4κ.σ.

Κρασί κόκκινο 1μικρο ποτήρι

Λιαστές ντομάτες 5-6 τεμάχια

Ξερό Ανθότυρο 50-60 γρ.η (κατά βούληση )

Ανθό του αλατιού ,φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Προαιρετικά μερικά φύλλα λαγουδοχορτο ,και λίγη τσουκνίδα .
Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα σέσκουλα και τα κόβουμε χονδρά κομμάτια, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μάραθα .Με 2κουταλιες της σούπας τσιγαρίζουμε ελαφριά το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε τα σέσκουλα , τα μάραθα και της λιαστές ντομάτες που έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε λίγο να μαραθούν. Ετοιμάζουμε το ζωμό διατηρώντας των ζεστό .Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και το ρύζι για λίγο ,προσθέτουμε το ζωμό σιγά-σιγά έως ότου χυλώσει το ρύζι ,λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα σέσκουλα και τα μάραθα, που έχουμε ετοιμάσει αλάτι , πιπέρι ,και το ξερό ανθότυρο

Δίκτυο Οινοποιών Δυτ. Κρήτης προτείνει

Συνοδεύει

ροζέ της ποικιλίας Grenache Rouge

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1