Home » συνταγές | recipes, Χορταρικά | Greens

Μελιτζάνες με πλιγούρι

18 November 2010 Σχόλια (0)
pa190077

Μελιτζάνες με πλιγούρι

Υλικά

Μελιτζάνες 2μετρια τεμ.

Πλιγούρι 100 γρ.

Κρεμμύδι 1μετιο

Σκόρδο 1-2 σκελίδες

Ντομάτες ώριμες 2-3 τεμ.

Ντοματοπολτό 1κ.γ

Ελαιόλαδο 2κ.σ

Κρασί κόκκινο 1μικρο ποτήρι

Ζωμό λαχανικών

Αλάτι –πιπέρι

Μερικά φύλλα δυόσμο και μαϊντανό

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και καθαρίζουμε της μελιτζάνες, της κόβουμε σε καρέ λίγο μεγάλα. Τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει προσθέτουμε και της μελιτζάνες να τσιγαριστούν λίγο, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών η λίγο νερό ,το ντοματοπολτό, την ντομάτα που έχουμε πέραση από το τρίφτη ,το αλάτι, πιπέρι το αφήνουμε να βράση σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το πλιγούρι και το δυόσμο , και ψήναμε, για 7-10 λεπτά ακόμα στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για καλύτερο άρωμα προσθέτουμε στο τέλος το πιπέρι

Γιάννης Αποστολάκης

Chef Μ.Α .Ι.Χ

Μέλος του Δ.Σ του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας

yiaapostolakis @yahoo.gr

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1