Home » συνταγές | recipes, Χορταρικά | Greens

Κάστανο στιφάδο με κίτρινη κολοκύθα

4 November 2010 Σχόλια (0)

Κάστανα

Με τα κάστανα μπορούμε να φτιάξουμε πάρα πολλά εδέσματα γλυκά και αλμυρά και με το αλεύρι  από κάστανα να παρασκευάσουμε ψωμί  ,επίσης είναι ιδανικός μεζές στα ρακοκαζανα αυτή την εποχή και αργότερα στο τζάκι με καλή παρέα και λίγο κρασάκι .

Για να αποφλοιώσουμε τα κάστανα

Αφού πλύνουμε τα κάστανα ,  τα  χαράζουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια ,βάζουμε σε ένα τσικαλι νερό να βράση  και ρίχνουμε τα κάστανα ,τα βράζουμε 4-5 ΄ και  τα καθαρίζουμε .

Κάστανα στιφάδο με κίτρινη κολοκύθα

pa250100s

Κάστανα στιφάδο με κίτρινη κολοκύθα

Υλικά για 4 μερίδες

Κάστανα αποφλοιωμένα   400γρ.

Κρεμμύδια για στιφάδο 250γρ.

Κολοκύθα κίτρινη 250 γρ.

Ελαιόλαδο 3κ.σ.

Κρεμμύδι ξερό 1τεμ

Σκόρδο 1 σκελίδα

Ντομάτες ώριμες 3-4 τεμ.

Ντοματοπολτό 1κ.σ

Κρασί 1 ποτηρακι

Δεντρολίβανο φρέσκο 1κλαδακι

Αλάτι, δάφνη 1φυλλο  φρεσκοτριμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Τσιγαρίζουμε ελαφριά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα που έχουμε περάσει από το τρίφτη το ντοματοπολτό τη δάφνη, και λίγο νερό, το αφήνουμε να βράση για 10΄  περίπου Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια,  τα  κάστανα, και τη κολοκύθα που έχουμε κόψη σε χονδρά  καρέ, το δενδρολίβανο το αλάτι ,μειώνουμε τη ένταση της εστίας στο μισό και ψήναμε για αλλά 15-20 δοκιμάζουμε και προσθέτουμε το φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Διατροφική ανάλυση συνταγής ανά μερίδα

Θερμίδες Πρωτεϊνες Υδατάνθρακες Λίπη Διαιτητικές ίνες
319kcal 4,7γρ 46γρ 12γρ 8γρ

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος –  Διατροφολόγος

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1