Home » Ψάρι | Fish

Σφυρίδα με αγγούρι και ραντίτσιο

15 December 2009 Σχόλια (0)

cf83cf86cf85cf81ceb9ceb4ceb1-cebcceb5-cf81ceb1cebdcf84ceb9cf84cf83ceb9cebf

Σφυρίδα με αγγούρι και ραντίτσιο
του chef Καλούτση Γιάννη

175 gr η δύο φέτες σφυρίδα
30 gr αγγούρι ξεφλουδισμένο, χωρίς σπόρους και κομμένο σε λεπτές φέτες κατά πλάτος
30 gr φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
20 gr ραντίτσιο σε λεπτές φέτες
1 cl Ouzo
2 τεμ πράσινα σπαράγγια
2 τεμ άσπρα σπαράγγια
Χυμός από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι

Πλένουμε την σφυρίδα, την αλατίζουμε, μαρινάρουμε με λεμόνι και ψήνουμε στην σχάρα.

Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό και χυμό λεμονιού.

Σοτάρουμε ελαφρά το αγγούρι και το φινόκιο σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ραντίτσιο και σβήνουμε με το ούζο. Αλατίζουμε
70 gr πατάτες
50 gr ρίζα από σέλινο

Αλάτι, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
20 gr Βούτυρο
30 gr Γάλα

Βράζουμε τις πατάτες με το σέλινο.
Περνάμε τα υλικά από πρέσα για πουρέ, αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το βραστό γάλα ανακατεύοντας ‘ώσπου ο πουρές κα πάρει την υφή που θέλουμε.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1